Dekanımız Prof. Dr. Mehmet GÜÇLÜ' nün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Tebrik Mesajı

19 Mayıs 1919 Tarihi,  Türk Milleti'nin diriliş  ve yükselişinin kutlu tarihidir. 102 yıl önce Başkomutan ve Cumhuriyetimiz' in Bani'si Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı, Türk Milleti'nin diriliş için bağrında yaktığı hürriyet ve bağımsızlık ateşinin adıdır.

Tarihimizde ikinci Ergenekon' dan çıkış hareketi olan bu günü Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milletin'in geleceği olan Türk Gençliği' ne ve gençliğin hareket kaynağı olan sporculara adamıştır. Bu bilinçle biz de spor camiasının beyin gücü olarak aynı şuurda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' nı idrak etmeye gayret ediyoruz.

Türk Milletinin, Yüce Türk Gençliği' nin ve kıymetli öğrencilerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.
Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; açtığın yolda, gösterdiğin hedeflere azimle yürüyeceğiz. Minnet, şükran ve saygı ile yad ediyorum.

Prof. Dr. Mehmet Güçlü
Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı